Länets enda bokhandel utanför Östersund byter ägare

Bokhandeln Karamellen får ny ägare.

STRÖMSUND (SGT) Länets enda bokhandel utanför Östersund finns i Strömsund. Under några år har ”Karamellen” varit till salu efter Lasse Backlunds flytt till Spanien. Nu är det klart att det blir nya ägare och Lasse kan pensionera sig. Så snart alla tillstånd är på plats räknar trebarnsfamiljen Micael och Linda Rislund med att ta över, men vill vänta med att uttala sig tills allt är klart.
– Allting klaffade ekonomiskt för oss och då bestämde vi oss, säger Micael Rislund kortfattat.
Båda är ägare. Linda pluggar just nu och Micael har egen firma och arbetar med IT och reklam. Bokintresse har alltid funnits i familjen.
Lasse Backlund ger SGT en kortfattad historiebeskrivning av sin tid med Karamellen på en svajig uppkoppling från bergen norr om Almeria i Spanien.
– Jag hade ett enormt läsintresse, och det var nog det som drev mig. Från början hade vi en spel-, godis- och tobaksbutik och låg mitt emot Simonsons på andra sidan vägen innan vi flyttade till lokalen där Fjällveterinären sedan huserade. Sedan kom vi till Bredgårdsgatan. Jag var ensam i bokhandeln i två år, men nu är det två anställda som skött butiken när jag inte har varit i Strömsund. De har drivit bokhandeln själva sedan 2017 och vet precis hur allt ska vara, berättar Lasse och tillägger att de kommer att jobba kvar.
– Det ska bli skönt att pensionera sig. Jag har skött bokföring och ekonomi härifrån, säger Lasse.
Och till sist ändå ytterligare en kommentar från Micael.
– Det ska bli roligt! Det händer något i Strömsund och vi är förväntansfulla!