Fredrik blev årets företagare i Jämtland

Fredrik Persson, som driver och äger TMG Service AB i Strömsund.

STRÖMSUND (SGT) Först blev Fredrik Persson Årets Företagare på Guldälggatan i Strömsund, och häromveckan blev han utsedd till Årets Företagare i Jämtland Härjedalen.
– Det var fruktansvärt oväntat att jag skulle vinna. Jag hörde mitt namn ropas upp, det var ingenting jag trodde på alls. Det är ju oerhört stort när man ser att det är två företag i Strömsund som fick utmärkelser, säger en glad Fredrik Persson, som driver och äger TMG Service AB i Strömsund.
Företaget utför svets- och hydraularbeten med bland annat truckar, grävmaskiner, skogsmaskiner, väghyvlar, lastbilar och lyftkranar.
– Jag har ingen aning om vad det betyder rent krasst, men det är klart att det är nån slags måttstock på att det går bra. Det är en väldigt, väldigt stor ära. Det är roligt också för alla anställda som får ett kvitto på att de gör ett bra jobb, säger Fredrik.
På Guldgalan delades tretton priser ut, och i hård konkurrens om Årets Företagare blev alltså TMG vinnare med motiveringen: ”Vinnaren visar prov på att vara extra kreativ och företagsam och fungerar som en inspiration och förebild.”
Nästa år i oktober väntar Stockholm och deltagande i tävlingen om att bli ”Årets Företagare i Sverige”. Strömsund håller tummarna!
På Guldgalan i Östersund fick han dela uppmärksamheten med Engcons grundare Stig Engström och Monika Engström, som fick pris för ”Årets Innovation Champion”.
Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Privat