Sven Olov Lindman blev Årets Eldsjäl vid Guldälggalan

Sven Olof Lindman – Årets Eldsjäl.

STRÖMSUND (SGT) Stor succé gjorde Roger Pontare när han överraskande gjorde entré i slutfasen av årets Guldälggala, som leddes galant av Karin Amcoff Wöyer. Självklart vad det Strömsunds alla entreprenörer, servicepersoner, eldsjälar, ledare och kulturpersoner som stod i centrum för uppmärksamheten.
Årets företagare blev Fredrik Persson, TMG service AB, som med kortfattade svar i en segerintervju kunde konstatera att anledningen till utnämningen helt enkelt beror på att ”vi är bäst” och citerade Stenmark med orden ”det är bar’ å åk!”. Den festklädda publiken, många med guldattiraljer, fick veta att han inte gillar att sitta på kontoret utan delar jobbet med reparationer med sina anställda. I motiveringen konstaterades att ”företagaren ser möjligheterna och utvecklas genom sina medarbetare och kunder, oavsett var jobben finns”. Fredrik går efter kvällens pris vidare till en länsfinal.
Årets nybyggare blev Barr Sweden, som har stora internationella framgångar med sina hudvårdsprodukter. Rickard och Jiraporn Andersson är personerna bakom företaget.
– Vi vet vad vi gör och vi gör vad vi vill, sade de framgångsrika pristagarna. ”Årets Nybyggare har ett miljö- och hållbarhetstänk utöver det vanliga – med andra ord ett företag som ligger helt rätt i tiden”.
Årets Eldsjäl – Sven Olov Lindman är en välkänd person i Tåsjö och Hoting, och är drivkraften bakom Tåsjöbergets ekonomiska förening med Tåsjöbergets fritidsanläggning. Och så förstås Hotingtravet med en lång tradition.
– Det är inte jag som gör allt. Jag har många fina medarbetare, men det är jag som sticker ut näsan och tar emot alltihop, sade Sven Olov Lindman. Tåsjö fick nästan storslam när han fick gå upp på scenen och ta emot priset för
Årets Turismföretag – Lapland Explorer/Fjällsikten med Anders Jonsson, som inte kunde närvara.
– Jag vill att Sven Olov tar emot mitt pris. Han har varit min mentor, meddelade Anders som liksom de andra prismottagarna fick stora appålder. ”Med nytänk och mycket kort startsträcka när det gäller att skapa nya evenemang, aktiviteter och erbjudanden visar företaget och mannen bakom företaget att ”ingenting är omöjligt”.”
Allmänheten hade fått möjlighet att rösta fram Årets Serviceperson – Eine Holmgren. ”Årets Serviceperson har varit anställd på företaget i snart tio år och är alltid lika glad och positiv på jobbet – en sån som får en att le och skratta!
Årets Serviceperson är omtyckt och sätter alltid kunderna främst. Med sitt stora kunnande och sitt positiva sätt är han en stor tillgång för Elektra.”
Årets Serviceföretag/arbetsplats – ÅVC Strömsunds kommun
– Det här var otippat. Det är väldigt stort! Vi delar priset med alla medarbetare, det är samma personal överallt! sade Eva-Britt Edin som tog emot priset och var nominerad av allmänheten.
Ett kulturstipendium gick till Karin Nilsén Andersson som påpassligt påminde kommunens politiker om att det borde finnas en björnstaty i Strömsund. Susanne Östensson Backlund fick det andra kulturstipendiet, men kunde inte närvara.
Två Ledarstipendier delades ut till Tommy Lövgren, IBK Strömsund och Johanna Johansson, Strömsunds ridklubb.
Sist ut att ta emot pris var Hassan al Bittar som fick pris för Årets Leaderprojekt i Strömsund. Han har arbetat i Församlingsgruppen Mellannorrland med nyföretagande för invandrare och därmed bidragit till integration.
Mingel och fest inramade hela tillställningen i Folkets Hus, där Hotel Nordica stod för maten till de mer än 100 gästerna. Karin Amcoff Wöyer höll ihop festen och bjöd på sång och musik tillsammans med Matti Modigh och Gabbe Nordlund. Överraskningen med besöket av Roger Pontare var en väl bevarad hemlighet, som Thomas Lundström på ICA stod bakom.
– Han kommer tillbaka den 21 december och har en konsert i kyrkan, kunde konferencieren och festfixaren Karin upplysa om.
Fest, glitter och glädje – det blev nog så som Suab och Strömsund Turism hade tänkt sig den här småduggiga septemberkvällen, toppad av Pontare.
Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Tommy Kraft