Jorm Runt lockade många till Jormvattnet

JORMVATTNET (SGT) Den fyrtiotredje upplagan av Jorm runt gick av stapeln i ett härligt sommarväder. I år var det riktigt badvänligt temperatur i vattnet. Trots detta blev det bara sexton lag i stafetten.
Dagen inleddes med tävlingen Superstar, där de arton tävlande genomförde alla sex sträckorna; cykling 3 km, löpning 1 km terräng, simning över sundet till Jormön ca 150 m, löpning 3 km terräng på Jormön, rodd och till sist 3 km landsvägslöpning.
För tredje året i följd segrade Anton Elvseth från Nordli, som gått skidgymnasiet i Östersund. Tvåa blev en annan skidåkare från länet, Håkan Emilsson, och trea blev Andreas Elvseth. Bästa dam blev den unga lovande skidåkerskan Wilma Jönsson, ÖSK. Det är verkligen en prestation att genomföra denna Superstar, ett flertal gjorde det för första gången men tyckte det var en varierad och rolig tävling och vill gärna göra om det, kanske redan nästa år. Några insåg att de borde vara lite bättre förberedda nästa gång. Flertalet var sedan med i stafettävlingen och gjorde starka insatser.
I pausen mellan tävlingarna genomfördes barnens tävling, Mini Jormrunt med 38 deltagare, indelad i en äldre och en yngre grupp.
I år hade arrangörerna, Jormvattnets IF, till publikens stora förtjusning lyckats locka Jocke Smålänning med sin skytteshow. En lysande uppvisning av pricksäkerhet när han med olika typer av gevär prickade lerduvor, sockerbitar, potatisar m.m. Den avslutades i samverkan med Andree Öhlen som med en lite ombyggd vanlig snöskoter hade skotershow på vattnet.
Den anrika delen, stafettävlingen med sexmannalag, vanns av lag Andab med Dennis Berglund, Jonas Odelberg, Henrik Ingerhed, Erik Simonsson, Jonas Blom och Håkan Emilsson. Tvåa blev lag Brattåsen, i stort sett ett familjelag Elvseth och trea blev lag Byggjonas. I år var det flera lag med lokal anknytning. Lag Syndanassarna, med rötter i Småvattsbränna, och med numera roddaren, Joe Wassdal, har deltagit i alla 43 tävlingarna. För ett ungt härligt gäng, elva till sexton år med anknytning till Håkafot, var det däremot premiär och de visade att de flesta kan delta. Rodden kan vara vansklig med byiga vindar och alla har kanske inte lyckats få tag på en lättrodd båt.
Tävlingsledaren Dan Persson var mycket nöjd. Arrangörerna fick beröm för arbetet med denna lyckade tävlingsdag. En liten by där alla blir engagerade antingen som funktionär eller tävlande, ibland både och. En stor fördel för speakern, Bill Petersson, när han fångade upp de tävlande direkt efter målgång för intervju, var den fantastiska ljudanläggningen, som rattades av Magne Aagard. En härlig entusiastisk publik som hejade fram alla tävlande höjde stämningen.
Ingrid Petersson