Bilmuseum fyllt av rariteter

Bilmuseet i Hoting.Bilmuseet i Hoting.

Historiska sällsyntheter av alla modeller och färger finns att kika på i Ivars Bilmuseum i Hoting! Varje bil, varje motorcykel berättar något om sin tid. En Mercedes, en så kallad ”måsvinge”, möter besökaren direkt i entrén. Just nu finns mer än etthundra rariteter, varav ett fyrtiotal motorcyklar.
Museet grundades 1984 av Ivar Ericsson, en legendarisk bilhandlare i Hoting. Han hade vid sin bortgång samlat bilar i mer än fyrtio år. Bilmuseet ligger strategiskt beläget invid själva bilhandeln, Ivars Bil, mittemot campingen.
Traditionen förs vidare med omsorg av sönerna Niclas och Jörgen som ser till att samlingen förnyas. Bilarna i museet byts ut regelbundet, och här finns bilar för nostalgiker, cruisare och familjer som vill visa sina telningar hur det kunde vara på vägarna anno dazumal.