Protesterande föräldrar i Norråker

Föräldrarna i Norråker fortsätter kämpa för förskolan. Foto: PrivatFöräldrarna i Norråker fortsätter kämpa för förskolan. Foto: Privat

NORRÅKER (SGT) Till midsommar läggs förskolan i Norråker ned. Beslutet har väckt starka reaktioner bland byborna, men de har långt ifrån gett upp hoppet om att kommunen ska ändra sitt beslut.
Tidningen har flera gånger berättat om missnöjet i Norråker sedan kommunen beslutade att stänga förskolan och i stället erbjuda barnomsorg hos dagbarnvårdare, alternativt på förskolan i Kyrktåsjö tre mil bort.
På första maj manifesterades engagemanget för byns framtid när hälften av invånarna deltog i ett demonstrationståg. Händelsen rapporterades både i SVT och andra medier i länet, så budskapet gick med andra ord fram på bred front. Även under helgen arrangerades det ett möte i Norråker, där det tillsattes en arbetsgrupp som ska jobba vidare med hur de kan behålla förskolan.
För närvarande går det sju barn på förskolan i Norråker, men ett åttonde är på väg och senare i år väntas ytterligare tre barn födas i byn. Nu hoppas Ida Collin och de andra föräldrarna att kommunen ska ändra beslutet:
– Vi har inte fått någon respons från politikerna ännu, men får väl helt enkelt ta kontakten med dem själva. Vi vet att fler barn är på väg nu så premisserna är andra än när beslutet togs och vi hoppas att de kan ändra sig, säger Ida Collin.