Frostviken Sled Day åter en publiksuccé

Rasmus Johansson. Här är han under skotern ovan skolan.

GÄDDEDE (SGT) Frostviken Skoterklubb arrangerade åter ett häftigt skoterevent i Frostviken, denna gång på planen bakom Frostviksskolan i Gäddede, som senare i vinter är platsen för målgång i Flyktingloppet.
För två år sen var eventet på Jormsjön. Ett arrangemang som blev mycket uppskattat och många önskade att det skulle återkomma. Arrangörerna uppskattar att det var ungefär 600 personer som följde årets tävlingar och FSX-show trots att det var ett bistert väder. På det mycket publikvänliga området fanns ett flertal små eldar att värma sig vid.
Till skotercrosstävlingen hade tjugo förare anmält sig. Där fanns många rutinerade och några som tävlade för allra första gången, även några som gjorde comeback efter en tids uppehåll. Eftersom banan var relativt smal var starten oerhört viktig i alla heat. Snabbast iväg i finalen var sextonårige Alexander Forsberg, Motorhuset Östersund, och han höll ledningen alla varven in i mål, före Pär Bondesson, Sebastian Persson och Kristoffer Oderstål.
Den något kyliga dagen avslutades med en freestyleshow av X-Games åkaren Rasmus Johansson från Kiruna och Joakim Rönnqvist från Vilhelmina. De gav en hisnande uppvisning och visade vad det går att åstadkomma med mycket träning och stor talang. Det var akrobatik av hög klass som de båda genomförde med sina skotrar i luften.
Både Rasmus och Jörgen har de senaste fem vintrarna åkt runt i Sverige och kört sin FSX-show. Rasmus Johansson är en av världens bästa freestyleåkare och kom vid årets X-Games i Aspen Colorado på fjärde plats.
Arrangörerna hade lyckats få ett flertal sponsorer och kunde utöver presentkort till finalisterna lotta ut flera värdefulla priser till förarna.
Sammanfattningsvis ett mycket lyckat event som tävlingsledare Jerry Fredriksson tillsammans med övriga funktionärer skall ha all heder av.

BILL PETERSSON
TEXT OCH FOTO