Positiva tongångar efter Heja Strömsund

Kommunalrådet Göran Bergström var nöjd med evenemanget Heja Strömsund. Foto: Sten Strömgren.Kommunalrådet Göran Bergström var nöjd med evenemanget Heja Strömsund. Foto: Sten Strömgren.

STRÖMSUND (SGT) Förväntningarna uppfylldes när Strömsunds kommun och företagare besökte Stockholm för att hitta arbetskraft och hågade inflyttare. Konkreta erbjudanden om jobb fanns för det cirka 40 personer som hörsammat inbjudan till Heja Strömsund.
– Jag tror att de blev imponerade både av företagen men också av kommunen. Det absolut viktigaste för oss är kompetensförsörjning, infrastruktur och bilden av Jämtland. I slutet av mars har vi inbjudit ”Samling näringsliv Jämtland Härjedalen” till Strömsund, och där vill vi ha en plats, säger kommunalrådet Göran Bergström.
– Det blir en fortsättning och vi ska göra en utvärdering. Vi får tillsätta en styrgrupp och sedan besluta om hur frekventa träffar vi ska ha. Det var definitivt några som har funderat på att flytta hem igen. Det här är ett koncept som visade sig vara rätt, säger Ville Welin, tf chef för SUAB.
– Vi kunde också presentera en del arbeten som blir aktuella inom ett år, och det är kanske bra att det blir tid för de intresserade att bestämma sig, säger Sten Strömgren, kommunikationsansvarig på Engcon.
Med på träffen var kommunens större företag som efterlyser kompetens och arbetskraft inom sina olika områden, Engcon, SCF, Gelab och Attacus.
– Jag är nöjd med vår första mässa, vi träffade flera intressanta personer och detta ska vi definitivt fortsätta med säger Pär-Magnus Olofsson, vd på Attacus Trähus i Hammerdal.

INGER KRAFT ETZLER