Emelie och Marika tar över naturskön fiskecamp i Jorm

Emelie Rolandsson och Marika StrandbergEmelie Rolandsson och Marika Strandberg

JORM (SGT) Sedan några månader tillbaka drivs Jormvattnets Fiskecamp av två unga tjejer från Jormvattnet. Genom sitt företag Jormen AB arrenderar Emelie Rolandsson och Marika Strandberg campingen.
Båda har erfarenhet från servicenäringen, Emelie har flera år arbetat hos Rid i Jorm med olika uppgifter och Marika har mångårig erfarenhet från arbete i storkök.
De båda tjejerna, som också är småbarnsföräldrar, ser med tillförsikt på att bidra till att servicen skall bli mycket bra på campingen. Båda har både närhet och stor uppbackning av sina familjer och ser därför inga problem med att driva en anläggning och samtidigt ta hand om familj och barn. De betonar vikten av det stöd och support de får från sina sambos.
Deras mål är att campingen skall vara en mötesplats för campingens gäster och för närliggande ortsbefolkning. Därför kommer det att finnas fiske och fritidsutrustningar samt lite kiosk och basvaror i receptionen. Redan nu går det att köpa kött, fisk och tunnbröd från byn. Tunnbrödet bakar tjejerna själva i bakstugan som ligger bara på andra sida vägen från campingen. Trots sin ungdom har Emelie och Marika stor erfarenhet av tunnbrödsbakning, båda har varit med i bakstugan sedan barnsben. Tunnbrödet skall användas dels till egen verksamhet och dels till försäljning
På sikt planerar de att starta caféverksamhet under turistsäsongerna. Catering och bordsbeställd matservering samt temakvällar typ sport och after work finns med i planerna för framtiden. Ansökan om utskänkningstillstånd är inlämnad. Målet är att det skall finnas mycket lokalproducerat att köpa på campingen.
Vid våra besök har Emelie och Marika visat stor entusiasm och ser fram emot att vara en del av servicenäringen i Frostviken.

BILL PETERSSON
TEXT OCH FOTO