Att återvända till ursprunget

Min morfar var skogsarbetare och det är anledningen till att jag äger en liten skogskoja i väglöst land. Varje sommar får jag, som fastighetsägare, en tidning från Strömsunds kommun med exempel på vad som finns och sker runt om i kommunen. Det är roligt att se kreativiteten och engagemanget för bygden.

Nu tar vi på Jämtlands Tidningar över uppgiften att spegla vad som händer i byn, i föreningen och på din arbetsplats.

Välkommen till det första numret av Strömsunds Gratistidning! Här kommer vi att en gång i månaden ge er massor av lokala annonser och journalistik, precis som i detta nummer.

Jämtlands Tidningar ägs och drivs av personer som bor här och har anknytning hit. Huvudägare är Ralph Rentzsch som är uppväxt i Strömsund. Han har fortfarande sitt hjärta kvar i kommunen och att hans gamla hemkommun ska ha bra journalistik ser han som en självklarhet.

Visste ni att Ralph startade sin journalistiska bana som lokalredaktör i Strömsund? Redan då var han emot centralisering. När lokaltidningarna lade ner sina redaktioner i Strömsund blev Ralphs motdrag att starta Lokaltidningen i Strömsund, som senare såldes till Mittmedia och bytte namn till 100% Strömsund.

Ralph är en stark förespråkare för lokal förankring och lokal journalistik. De som läser vår prenumererade veckotidning, Jämtlands Tidning, får varje vecka en bred bevakning från hela länet och dess kommuner och vi vet att det är uppskattat.

Nu tar vi ett steg till genom Strömsunds Gratistidning och välkomnar Adrian Persson och Torfinn Johannessen som tidningens säljare. De är välkända lokala säljprofiler och hjälper dig som företagare och organisatör att nå ut med ditt budskap.

Jämtlands Tidningar fortsätter också att bygga ut sitt nätverk av medarbetare runt om i kommunen. Kanske har du något att visa och berätta om?

Hör av dig till oss så ska vi tillsammans göra Strömsunds Gratistidning ännu bättre.

 

Karin Johansson, ansvarig utgivare

red@stromsundsgratistidning.se