Strömsundstjejer prisades av Läkare utan gränser

Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson fick pris för sitt specialarbete. Här under tipspromenaden de anordnade i november.

STRÖMSUND (SGT) Saga-Li Ehnberg Aholas och Bianca Jonssons specialarbete om kvinnors hälsa har vunnit tävlingen ”Ett gränslöst skolprojekt” som Läkare utan gränser i Sverige står bakom.
Vår unga reporter Ingrid Pålsson har tidigare berättat i en artikel om deras arbete med att öka kunskapen om kvinnors hälsa genom att anordna en tipspromenad i Strömsund, vilket hittills inbringat 1200 kronor till Läkare utan gränser.
Så här låter juryns motivering:
”Saga-Li och Bianca, ni har imponerat på juryn! Ni har visat på kreativitet och framåtanda. Ni har en otrolig bredd på ert projekt och ni har verkligen lyckats nå ut på flera olika sätt. Er poster är snygg och proffsigt designad och ni lyckas inte bara med att informera – utan genom er tipsrunda även att engagera! Tack!”
– Det känns fantastiskt roligt. Det är ett fint kvitto på att vi gjort något bra. Kvinnors hälsa är viktigt för många människor i världen, säger Bianca. Tävlingen var öppen för alla gymnasieskolor i Sverige. Ett prispaket anlände till vinnarna med diplom, ett kit med användbara grejer samt boken Katastrofdoktorn, skriven av Johan von Schreeb, en av grundarna till Läkare utan gränser.
Saga-Li och Bianca går sista året i det samhällsvetenskapliga programmet på Hjalmar Strömerskolan och har under hösten arbetat cirka tio timmar med projektet inom ramen för kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.
– Jag har varit deras lärare och att de vinner är ju såklart otroligt roligt. Det är kul med projekt som har verkliga mottagare och som uppmärksammas utanför skolan, säger Marina Wahlström.