Sponsorer gav gratis liftkort till ungdomar i Stora Blåsjön

Barn får gratis liftkort i Blåsjöns Fjällanläggning. Foto: Lotta Falk

Stora Blåsjön (SGT). Mats Falk, ordförande i Blåsjöns Framtid ekonomiska förening, tog sin telefonbok och ringde alla företagare han kände och frågade om sponsring. Företagare från Blåsjön, Jormvattnet och Gäddede nappade på förslaget och gick in med över 100 000 kronor så att barn mellan åtta och femton år ska kunna få gratis säsongskort i skidbacken.
– Jag har ju själv barn som åker skidor och många andra ungdomar gör det, så jag ringde helt enkelt runt till alla företagare jag kom på. Jag hade räknat ut att närmare 120 000 kronor skulle räcka för att ge alla barn i Frostviken gratis säsongskort. Företagarna nappade och det blev en win-win-situation, berättar Mats.
Han tillägger att barn upp till sju år redan åker gratis i målsmans sällskap.
– Det blev ett enormt fint mottagande av företagarna, 98 % är lokala företag och så är det företagare med anknytning till Blåsjön. Tillsammans har de sponsrat med 116 000 kronor och styrelsen beslutade att lämna en rabatt på 10 000 kronor till korten. Här kan vi locka med 100 % natursnö och har fått förfrågningar till och med från Åre, där det sägs att det mest är sprutsnö som gör pisten isig och hård. I Blåsjön är det rent magiskt, också för skoteråkare. Vi började pista i veckan och har satt upp liftbyglar. Vi ordnade en arbetsdag där frivilliga bjöds in att hjälpa till. Vi har personal, och nu satsar vi på att ha helgöppet varje lördag – söndag till och med vecka 7, därefter helöppet vecka 8, 9, 10. Det blir sportlov både för normän och svenskar och sedan kommer påsken med helöppet varje dag, säger Mats Falk.
Skidanläggningen kämpar på och backen är i gång tack vare generösa sponsorer.
Inger Kraft Etzler