Snöigt värre när World Snow Day firades på Landsomberget

Alla racedeltagare fick förstås pris! Foto: Ida Sundin.

JANSJÖ (SGT) ”World Snow Day” firades från morgon till sen kväll på Landsomberget när Fjällsjö Alpina för fjärde året höll i arrangemanget. I hela världen firas dagen samtidigt, i år med 45 länder registrerade för deltagande på ”den största dagen på snö”.
Fjällsjös egen slalombacke på Landsomberget kunde visa upp sig samma dag som länder som bland andra Kina, Sydafrika, Brasilien Mongoliet, Österrike och Polen.
Initiativet till ”Snödagen” kommer från FIS, förbundet för alpin och nordisk skidsport. Syftet är att locka barn och familjer att öka intresset för olika sporter på snö med fokus under en enda dag årligen.
Fjällsjö Alpina hade som vanligt stor dragningskraft i backen och höll i arrangemanget. Minirace i snön uppför berget, pjäxrace för de lite större med slalompjäxor på, och inte minst stjärtlappsrace gjorde dagen extra trevlig för alla barn och familjer som hittat vägen till Landsomberget.
Vana åkare och nybörjare köade snällt innan de kunde ta plats i ankarliften. Uppemot hundra små och stora snöentusiaster kunde Fjällsjö Alpina räkna innan slalombacken lystes upp på kvällen för ny pistning. Våfflor och fika gav UF-företagarna Alida och Kajsa fullt upp tillsammans med en kompis som kallats in för att klara serveringen.
Inger Kraft Etzler, text och foto