Åseles klassiska festplats Trillen återuppstår

ÅSELE (SGT) Det lär inte ha undgått någon Åselebo att Trillen återuppstår. Det blev en hejdundrande start redan förra året efter att Håkan Blomqvist kunnat köpa hela festplatsen i Åsele.
– Då gjorde vi Trillendagen, som var ett gratisarrangemang efter det bildade vi en grupp med fyra personer som skulle se till att det blir något ordentligt av framtida evenemangen. Nu är det till exempel redan bestämt att alla kvällsaktiviteter på Åsele Marknad kommer att vara på Trillen. Alla artister för kvällarna är redan bokade och klara, till exempel kommer Wizex, Kingen, Arvingarna och Dead by April.
Trillenägaren Håkan Blomqvist är en aktiv person som engagerar sig i utvecklingen av både det ena och andra i Åsele – alltifrån hockeyträning med tjejer till lastbilsträff. Festområdet ska renoveras i sin helhet. Det ska målas, bytas trävirke och plåttak. Till våren byggs en ny kiosk.
– Det var väldigt roligt med själva Trillendagen förra sommaren. Platsen har ju alltid funnits, och det var många äldre som blev påminda om gamla tider. Och själv var man ju alltid där som liten. Drivkraften till förvärvet kom när jag såg att det stod där och förfallet tilltog. Jag lade in ett anbud hos kommunen, som förhörde mig om mina planer. Tid? Tid finns överallt! Jag vill framåt, man har bara ett liv! Trillen är ett hobbyprojekt, fokus ligger på Vulken säger Håkan Blomqvist, fyrabarnsfar vars huvuduppgift alltså är att driva Åsele Vulk med fem anställda.
– Varför drar man på sig mera jobb? Ingen annan gör det. Mot bättre vetande blev jag också inblandad i Trillen. Jag hade en vision för jag vill att det ska hända något. Går det åt fanders har vi i alla fall provat något!
INGER KRAFT ETZLER
ÅSELE IK
TEXT OCH FOTO