Efter vädersäkringen blev det strömlöst

Tommy Bjurström, Lövberga, fick hjälp av tidningen med kontakten till Eon.Tommy Bjurström, Lövberga, fick hjälp av tidningen med kontakten till Eon.

LÖVBERGA (SGT) – Det enda som är säkert med Eon är räkningen som kommer en gång i månaden och dessutom är den höjd, säger Tommy Bjurström i Lövberga.
– När ledningarna vädersäkrades togs ställverket bort och nu har det varit strömavbrott oavbrutet. En dag hade vi 26 korta avbrott under en enda dag. När jag felanmäler får jag till svar att det är ”tekniskt fel” och vad innebär det? Jag har bett att få bli uppringd och det är aldrig någon som ringer tillbaka.
– För ett och ett halvt år sedan gick strömmen och i samband med det blev det en strömtopp. Tre glödlampor och jordvärmepumpen gick. Jag fick köpa ett nytt kretskort för 7000 kronor och Eon säger att det inte är möjligt med en strömtopp medan gubbarna på fältet säger att det visst är möjligt. Eon sa en gång till mig att ”det är väl mysigt att tända ljus”, men jag har ju för h–e strömbrytare som jag vill tända och släcka lamporna med själv, inte att Eon gör det!
– Nu senast har det varit många avbrott trots att det varit alldeles vindstilla. Jag får aldrig något svar av Eon om detta. Jag har bott i Lövberga i 57 år och så dålig elförsörjning som det är nu har det aldrig varit, avslutar Tommy Bjurström.
– Jag förstår att det varit besvärligt. Det har varit flera olika fel, säger gruppchefen för kund och nät, Henrik Hjeltström, när tidningen kontaktar Eon.
– Ny isolator ska ha bytts nu. En förklaring till avbrotten är att det varit en åskrik säsong och trädfall. När det blir ett avbrott kan det uppfattas som flera. När man provar blir det korta avbrott. Det har blivit en ny ledning mellan Strömsund och Hoting och det blev bättre för regionen, men inte för Lövberga. I dagarna skickas informationsbrev ut och det kommer att bli möten på plats för att tala om vilka planer Eon har, säger han.
Tidningen upplyser gruppchefen om bristen på kontakt med sin kund Tommy Bjurström. Snabbt nog blev det bättring och Eon tog kontakt med honom.
– Att man ska behöva gå till en tidning för att det ska hända något, säger Tommy, som i samtalet fick veta att Eon tyckte att det varit en katastrof det som hänt och att det nu ska byggas en avstickare till Lövberga.
INGER KRAFT ETZLER
TEXT OCH FOTO